Skip to content

De locatie

Vierseizoenenbadplaats

Het ontwikkelgebied.

Het ontwikkelgebied betreft de Zeekant, het Zeeplein en het grondgebied tussen de Badweg en Noorderpier, de Zuidwesthoek van Dixhoorn. De ligging van de Zuidwesthoek is bijzonder en de huidige ruimtelijke kwaliteit biedt uitstekende aanknopingspunten voor de ontwikkeling van een karakteristiek en aantrekkelijk landschap met veel mogelijkheden voor recreatief gebruik. Het zicht op de Nieuwe Waterweg, de wandeling over de Noorderpier, een duingebied om te struinen en de Atlantikwall als cultureel erfgoed zijn hier voorbeelden van.

Tegelijk heeft het gebied ook ecologische kwaliteiten die nog verder tot ontwikkeling gebracht kunnen worden, in het bijzondere het ecologische milieu van het ‘groene strand’ direct achter de pier.

Het gebied heeft daarmee een grote potentie om recreatie in combinatie met de natuur verder te laten ontwikkelen. Zonder afbreuk te doen aan de huidige natuurwaarde van het gebied en met kansen om ook nog het aangrenzende Natura 2000 gebied in kwaliteit te optimaliseren. Met de realisatie van de metrolijn en de investeringen in de infrastructuur is een basis gelegd voor het versterken van het toeristisch recreatief product als ontwikkelopgave in Hoek van Holland. Een duurzame, attractieve en veelzijdige vierseizoenenbadplaats.

Toerisme

Sinds 2008 is het aantal strandbezoekers aan Hoek van Holland spectaculair gegroeid meteen impuls voor de werkgelegenheid in het strandtoerisme als gevolg. De oorzaak ligt vooral in het beleid wat destijds is gesteld door de deelgemeente Hoek van Holland in samenwerking met de ondernemers van KSR B.V. Samen is er een kwaliteitsimpuls gegeven aan het strand Badweg-Zeekant met aan liggende winkels en veel nieuwe horeca.

hvh-ont-4
beach-home-1

Beach villa’s Hoek van Holland

Eindeloos genieten van de ondergaande zon en wakker worden aan het strand. De reeds gerealiseerde Beach Villa’s Hoek van Holland behelst 74 luxe strandwoningen, die ingezet worden voor de verhuur om meer verblijfstoeristen naar de badplaats te trekken. 

Metroverbinding

De eerste ingreep om het landschap geschikt te maken voor recreatie is het ontsluiten van het gebied voor verschillende gebruikers en bezoekers. De aanleg van de metrolijn met halte aan het strand vormt hierbij een cruciale factor om het gebied bereikbaar te maken voor bezoekers uit de regio en het ruimtegebruik voor autoverkeer en parkeren beperkt te houden.

Metrolijn-hvh

Cultureel erfgoed

Oud duin en Atlantikwall. De grens met het oude (kam)duin wordt beter beleefbaar gemaakt door het hoogteverschil en het zichtbaar maken van de nog aanwezige restanten van de Atlantikwall.

Inmiddels is het complex voorlopig aangewezen als Gemeentelijk Monument en maakt het onderdeel uit van het beoogde ’verdedigingspark’ van de Gemeente Rotterdam. Dit schept mogelijkheden om van het duin een nieuwe betekenisvolle plek te maken en het (natuur)landschap op te waarderen. Belangrijk is dat het duin grotendeels toegankelijk moet blijven en onderdeel is van de betekenisvolle route van de oude dorpskern.

Ontdek alle planaspecten.

190711 HVH Icoon_Cultureel erfgoed
190711 HVH Icoon_Cultureel erfgoed

Locatie Hoek van Holland

 

HvH_aan-Zee_beeldmerk1

Hoek van Holland aan zee is een ontwikkeling van:

Hoek van Holland aan zee
is een ontwikkeling van:

2 logos@4x

In samenwerking met:

5 logos@4x
Inschrijven
close slider

    INTERESSE IN HOEK VAN HOLLAND AAN ZEE?

    Wilt u up to date blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf u nu in en we houden u op de hoogte!

    Wilt u het masterplan ontvangen?
    Mail dan uw aanvraag naar info@hoekvanhollandaanzee.nl